Ontwikkeling van Banneplein

Banneplein is de naam van de nieuwste ontwikkeling in Amsterdam-Noord. In het verlengde van het Banne Centrum, wordt in het talud van de IJdoornlaan tussen het Parlevinkerpad en Statenjachtstraat aan het Banneplein het nieuwe Banneplein gesitueerd. Banne Binnen CV werkt in samenwerking met het stadsdeel Amsterdam Noord aan de ontwikkeling en realisatie van studio’s en 2-en 3-kamer appartementen (225 stuks) en grondgebonden eengezinswoningen (26 stuks). De opzet van de gevariëerde, uit 6 bouwdelen bestaande, ontwikkeling is dat deze door het aanbrengen van groene verbindingen vanaf de IJdoornlaan aansluiting vindt bij de groene parkachtige omgeving van de Banne. Eén van afbeeldingen toont de nummering van de 6 bouwdelen (1, 2, 3a, 3b, 4 en 5)

De plint in de gevarieerde woonblokken is enerzijds een voortzetting van de huidige bebouwing van de Kadoelenbreek en het Banne Centrum en anderzijds kent elk van de 6 bouwdelen haar eigen karakteristieke en herkenbare aansprekende identiteit. De verschillende bouwdelen variëren in hoogte (3 tot 8 à 9 bouwlagen) en kennen elk een eigen kenmerkende dakbeëindiging in de bovenste bouwlagen. Uiteindelijk ontstaat er een gevarieerd wensbeeld.

De zijde aan het Banneplein heeft een zachte uitstraling en is zowel op het zuiden georiënteerd als gelegen aan groene zone welke de Banne grotendeels doorkruist. Vanwege deze ligging zullen aan deze zijde de balkons worden gesitueerd. De noordzijde langs de IJdoornlaan heeft een meer stenige uitstraling. Door de gebouwen in hoogte te laten verspringen ontstaan zichtlijnen en verbindingen vanuit het Banneplein naar de IJdoornlaan.

Voor het parkeren van de auto worden de parkeerplaatsen deels aangebracht onder de verschillende bouwdelen (appartementen-gebouwen) en deels in de openbare ruimte langs de IJdoornlaan en Banneplein. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van het bestaande hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en Banneplein.

Bent u geïntereseerd in het wonen aan Banneplein? De inschrijving voor de verkoop van de eerste studio's, appartementen en penthouses (blok 1) start maandag 11 september 2017.Meldt u dan nu aan!

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

ERA van de Steege Projectmakelaars
Buikslotermeerplein  418
1025 WP  AMSTERDAM
0204357040
projecten@vandesteege.nl

ERA van de Steege Projectmakelaars

Hoekstra & van Eck Nieuwbouwmakelaars
Purmerplein  2-4
1023 BD  AMSTERDAM
0206360580
nieuwbouw@hoekstraenvaneck.nl

Hoekstra & van Eck Nieuwbouwmakelaars
Ligging van het project